3. Az első vizsgálat videó felvétele klienssel – videós hospitálás
Kizárólag belső használatra! Nem másolható!
Kedves Kollégák,
Lentebb láthatjátok a vizsgálat linkjét. Szerintem a vizsgálati űrlap és az én magyarázatom alapján érteni fogjátok.
Itt még oldalról készült a felvétel, de a későbbiekben szemből láthatjátok Lucát.
A videók nem lettek megvágva, így akár úgy is érezhetitek magatokat, mintha velünk lettetek volna, érezhetitek a közvetlen hangulatot is, és eltérően az élő hospitálásoktól, nem hátulról, hanem oldalról és szemből láthatjátok az eseményeket.
A kislány szülői beleegyezéssel vesz részt a felvételeken. 8 éves, 2. osztályos. Eredetileg szorongásos tanulási zavarral jelentkeztek nálam, de az első vizsgálatok alkalmával sok egyéb problémára is fény derült. Sőt, annyira felszabadulttá vált a sok sikerélmény hatására, hogy a bemutató videókban való részt vétel sem okoz neki gondot. Édesapja hozza, végig velünk van, és az otthoni gyakorlást ő végzi Lucával, akinek amúgy 3 testvére van még. Nagyon szépen haladnak, részletekről később beszélhetünk az online találkozón, vagy kérdezzetek nyugodtan a Facebook csoportban, e-mailben.
Ez egy 53 perces videó, mivel az első vizsgálatra mindennel együtt 60 percet szoktam szánni.
Részei: Anamnézis, Beszédvizsgálat, fogazat és harapás , valamint a spontán nyelés megfigyelése, három izomcsoport vizsgálata, majd visszajelző-tudatosító kör, és a terápia ismertetése. Megállapodás a továbbiakban. Jó tanulást kívánok hozzá!
(Ui.:Luca nyitott harapása miatt kicsit rizikós fogszabályozás előtt elkezdeni a a kezelést, de egy idő után már futhat párhuzamosan a két terápia. Sajnos, Lucánál még nem kezdték el az orthodonciai kezelést.)
Vagy ahogy az angol mondja: „Enjoy!” ☺